Alfa reizen

Home / Alfa reizen

Alfa Reizen heeft zich gespecialiseerd in individuele reizen (met af en toe een groepsreis) naar bijzondere bestemmingen, waar we u kennis laten maken met de plaatselijke cultuur. In enkele landen kunt u zelfs bij gastgezinnen logeren. Wij bieden daarom geen strandvakanties aan, maar verzorgde rondreizen langs culturele hoogtepunten van het desbetreffende land, variërend van Petra in Jordanië tot de Hermitage in St.Petersburg. Ook de natuur laat ons niet onberoerd, wij bezoeken het prachtige, onbekende Nicaragua, de berglandschappen van Nepal en Bhutan en het onbekende, woeste landschap van Albanië.
De mensen achter Alfa Reizen hebben een jarenlange ervaring in groeps- en individuele reizen en zorgen ervoor dat uw vakantie een unieke belevenis wordt.

 

Wij werken al jaren samen met ons bekende reisorganisaties
en privé personen:

Dhr. Sicco Zandt, Zwaan 33 te Dokkum.

Wij vermelden hun naam bij de reizen die door hen zijn georganiseerd.

 

Reizen op verzoek.
De mogelijkheden die Alfa Reizen te bieden heeft zijn vele. Wij kunnen niet alles in de brochure, noch op de website zetten. Wij kunnen ook een reis samenstellen die precies bij u past. „Reizen op verzoek” noemen wij dit. Deze mogelijkheid is er voor alleenreizenden, maar natuurlijk
ook voor complete groepen. U kunt dan op elke gewenste datum, naar elk gewenst gebied, op de door u gewenste manier reizen, mits vluchten, hotels, etc. voorhanden zijn natuurlijk.
Rusland en de landen daaromheen: In de Russische Federatie, de Oekraïne, de Baltische Staten, Georgië, Armenië, Azerbeidjan, Uzbekistan, Kazachstan en Turkmenistan kunnen wij vrijwel iedere gewenste reis samenstellen. Zo hebben wij de beschikking over gastgezinnen en appartementen in de grote steden in dit gebied, die elke gewenste periode gehuurd kunnen worden.

Azië: Soms zijn onze reizen naar Azië een onderdeel van een reis naar Rusland. Een goed voorbeeld hiervan is de
Transsiberische- (China) en de Transmongolische (Mongolië) spoorlijn. Ook in het organiseren van reizen naar China hebben wij de laatste jaren uitgebreide ervaring opgedaan. Daarnaast hebben wij als uitzonderlijke bestemming, vanwege haar bijzondere cultuur, natuur en bevolking , Nepal en Bhutan in ons programma opgenomen.

Midden-Oosten: Alfa Reizen heeft zich de laatste jaren meer en meer gericht en gespecialiseerd op landen in het Midden-Oosten zoals Jordanie.

Wij organiseren van tevoren uitgestippelde reizen en “losse” fly drives voor individuele reizigers, waarbij u een voorgeboekte ‘kale’ reis bestaande uit een vlucht, een huurauto en enkele hotelovernachtingen boekt. Ook bieden wij reizen met privé chauffeur/gids aan.
Albanië: Sinds 1988 organiseren wij reizen naar het vrij onbekende Albanië, in samenwerking met de Vriendschapsvereniging Nederland-Albanië. Dit jaar is daar een nieuwe reis bijgekomen, nl. Macedoniё-Albaniё, waarbij u de schoonheid van het oude Macedoniё (prachtige bergen en meren) en zijn eeuwenoude cultuur (kloosters en kerken) kunt verbinden met de oostkant van Albaniё (Pogradec, Korca en Elbasan) en de hoofdstad Tirana.

Midden Amerika: Een geheel nieuwe bestemming is het als vakantieland onbekende Nicaragua.
Zeer bijzonder, wat natuur betreft: jungle, meren en wetlands, Spaans-koloniale architectuur in de
hoofdstad Managua, prachtige stranden aan de Pacific, en we bezoeken de zusterstad van Groningen: San Carlos.

 

Algemene reisinformatie

 

Verblijf
Hotels: Bewust hebben wij ervoor gekozen u niet in goedkope hotels te laten overnachten. Uiteraard ziet u dit terug in de prijs, maar wij willen u tijdens onze reizen geen negatieve ervaringen bezorgen. Bovendien is uw hotelkamer vaak dé plek om even op adem te komen, wat niet kan wanneer u eerst op jacht moet naar insecten of gebruik zult moeten maken van een gemeenschappelijke douche. Gewoonlijk logeert u daarom in goede middenklasse hotels met sanitair op de kamer.
Meestal zijn deze vergelijkbaar met 3-sterren hotels in Nederland met faciliteiten als airconditioning, radio/televisie, minibar, etc. op de kamer. In sommige (ontwikkelings)landen, zoals in Nicaragua, Nepal of Tibet kunnen de hotels ietwat eenvoudiger zijn, maar natuurlijke wel schoon en netjes. Dit wordt
per reis aangegeven.

Appartementen: Alfa Reizen heeft in de grote steden van Rusland de beschikking over appartementen die voor elke gewenste periode gehuurd kunnen worden. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.In Aqaba, Jordanie, kunt u ons appartement huren, met mogelijkheid tot diverse excursies met privé auto en chauffeur/gids.

Gastgezinnen: In enkele landen die in ons programma zijn opgenomen, vooral in Rusland en Nicaragua is het mogelijk bij gastgezinnen te overnachten. Deze gastgezinnen zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en zijn zeer gastvriendelijk. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Verzekeringen:
Wij raden u aan in ieder geval een annuleringsverzekering af te sluiten. In noodgevallen ontvangt u het gehele reisbedrag terug. De verzekeringsvoorwaarden ontvangt u bij boeking. Ook een reis- en bagageverzekering is vaak van groot belang. Via ons kunt u zich laten verzekeren bij Allianz, een uitstekende en betrouwbare verzekeringsmaatschappij.
Gezondheid:
In enkele van onze bestemmingen bestaat een groter risico voor uw gezondheid dan in Nederland. Het gaat hierbij vooral om allerlei infectieziekten die bij ons niet voorkomen. Om problemen tijdens de reis te voorkomen is het belangrijk dat u voor uw vertrek maatregelen neemt. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw plaatselijke GGD wanneer u naar een risicogebied reist. Ook kunt u voor beknopte informatie terecht bij ons kantoor.

 

Kwaliteit
Bij het samenstellen van onze reizen staan kwaliteit en exclusiviteit van het aanbod hoog in ons vaandel. Alle reisonderdelen worden door ons tevoren getest. Wij stellen bepaalde minimumeisen aan de verschillende facetten van onze diensten. Een minimumvereiste is bijvoorbeeld dat hotelkamers schoon zijn en voorzien zijn van sanitair. Mede om deze kwaliteit te kunnen blijven waarborgen voegen wij een enquêteformulier bij de reisbescheiden waarop u uw mening omtrent de reis en de voorbereidingen ervan kunt weergeven. Met deze informatie kunnen wij onvolkomenheden snel opsporen en aanpassen.

Algemene prijzeninformatie
Alle op onze site vermelde prijzen zijn per persoon in euros, op basis van de genoemde voorwaarden.
Inclusief zijn altijd de luchthavenbelastingen, maar wijzigingen van de prijzen voor bijvoorbeeld de veiligheidstoeslag Schiphol of de luchthaventoeslagen worden door ons doorberekend. Wij behouden ons het recht voor om tevens alle op onze site vermelde prijzen te wijzigen, bijvoorbeeld als gevolg van koersschommelingen. Verhogingen van deze kosten zullen daarbij netto, zonder opslag, worden doorberekend.
Exclusief zijn altijd de visumkosten, de 1-ps. kamertoeslag, de verzekeringen en de administratiekosten ( 20 euro per boeking).

 

Kinderkortingen
Speciale tarieven voor baby’s tot 2 jaar en kinderen tot 12 jaar zijn mogelijk.

 

Alle reizen zijn individueel te boeken

 

Informatie & boekingen
ALFA REIZEN
Tussen beide Markten 43
9712 CC Groningen
Tel.: 050-3180794
Mob.: 06-14800249
E-mail: stichtingalfa@aim.com